Redaktionen
20 May, 2023
Nyemission – Co-Properties unika affärsmodell lockar kända investerare

Nyemission – Co-Properties unika affärsmodell lockar kända investerare

Uppdaterad:
24 May, 2023

JUST NU: Fastighetsbolaget Co-Properties reser 9 MSEK i tillväxtkapital. I pågående PRE-IPO-runda ges investerare en spännande möjlighet att kombinera stabil värdeutveckling på fastigheter med hög avkastningspotential från en potentiellt banbrytande digital handelsplattform. Flera välkända finansiärer har redan visat sitt stöd för bolaget genom att ta på sig större teckningsåtaganden, vilket gör detta till en chans du inte vill missa!

Co-Properties äger och förvaltar idag ett bestånd om motsvarande cirka 140 miljoner SEK i fastigheter främst i södra Sverige, men förvärv av solparksanläggningar ligger i slutfasen, som man erbjuder marknaden samt handlarna genom sin digitala handelsplattform COVEST.se. Bolagets målsättning är att inom en 5 års period äga och förvalta fastigheter i primärt södra Sverige överstigande 1 miljard. Just nu genomför Co-Properties en nyemission där de tar in 9 MSEK till en värdering om 10 MSEK (pre-money) för att fortsätta växa sin unika affärsmodell där fastighetsbolag möter Proptech-bolag med en skalbar handelsplattform.

Ansedd ägarlista

Bolagets nytänkande affärsmodell har tilldragit sig stor uppmärksamhet från flera välrenommerade investerare i Sverige. I pågående investeringsrunda ökar finansmannen Rolf Lundström sitt ägande från 2,4 % till cirka 26,3 % genom StrategiQ Företagspartner AB och blir därmed den största aktieägaren. Lundström är känd som grundare av spelbolaget Cherry Casino (som senare såldes till Betsson), samt som storägare i investeringsbolaget Svolder och den digitala nischbanken Collector genom Provobis. Den nya ägarbilden i Co-Properties inkluderar också den Göteborgsbaserade fastighetsägaren och travhästägaren Hans-Gunnar Heed och privatinvesteraren, tillika twitterprofilen, Jörns Bullmarknad, med beräknade ägarandelar på cirka 15,2 % respektive 16,2 % efter emissionen.

Att professionella investerare väljer att delta i emissionen visar inte bara att verksamheten håller hög kvalité, utan också att investerarna kan bidra med värdefull kunskap, nätverk och eventuellt finansiellt stöd i svåra tider.

”Företaget och utvecklingen är någonting som är alldeles unikt på fastighetsmarknaden”

Rolf Lundström
Rolf Lundström
Entreprenör och finansman

”När jag kom i kontakt med grundarna för Covest stod det genast klart att företaget och utvecklingen är någonting som är alldeles unikt på fastighetsmarknaden. Därmed var det självklart för mig att vara med på den resan och låta StrategiQ Företagspartner, bolag inom Provobis, att delvis hålla i rodret genom att vara huvudägare”

Stor potential i den digitala handelsplattformen Covest

Det finns många attraktiva fastighetsprojekt som saknar finansiering, och här kommer Covest in i bilden. Covest är en digital handelsplattform för fastigheter som kan hjälpa till att fylla det finansiella gapet mellan banklån och totala kostnader för fastighetsprojekt. Plattformen ger fastighetsutvecklare möjligheter att hitta investerare som är villiga att toppfinansiera projekt, fastighetsbolag eller fastighetsbestånd. Covest tar bort onödiga avgifter, krångliga strukturer och dyra mellanhänder från processen och tillhandahåller en enkel och transparent metod för investeringar. 

Fastigheter har länge varit en populär tillgångsklass för professionella investerare, och Covests digitala infrastruktur kan göra det möjligt för fler fastighetsprojekt att nå marknaden samtidigt som plattformen minskar kostnaderna och ökar den långsiktiga avkastningspotentialen.

Erbjudandet i sammandrag

Bolagets namn: Co-Properties Nordic Holding AB
Teckningskurs: 0,05 SEK per aktie. Aktier tecknas i poster om 10 000 st. (500 SEK)
Minsta teckningspost: 6000 SEK
Emissionsbelopp: 9 000 000 - 15 000 000 SEK (varav 7 000 000 tecknat)
Värdering före emission: 10 000 000 SEK
Teckningsperiod: 10 april 2023 – 31 maj 2023. 

Nyemission 2023 co properties
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.