Laddar annons
Nyhet
22 Jul, 2024

SANDVIK: KVALITET TILL FÖR LÅGT PRIS, SMR GLÄNSER - KEPLER

Uppdaterad:
22 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sandviks delårsrapport i fredags bekräftade verkstadsbolagets starka position inom sina segment, anser analyshuset Kepler Cheuvreux.

"Utsikterna är fortsatt stabila, och förbättrade inköpschefsindex och de nuvarande höga metallpriserna ger bolaget en stark position för 2025 och framåt", skriver Kepler Cheuvreux i en analys där köprekommendation på aktien med riktkurs 280 kronor upprepas.

Det gruvsektorsexponerade affärsområdet SMR fortsätter att glänsa med sin näst största orderingång någonsin, vilket stödjer försäljningstillväxten framöver, enligt Kepler Cheuvreux.

Kostnadsbesparingsprogrammet inom affärsområdet SMM, som bland annat tillhandahåller verktyg för metallbearbetning, ger verksamheten en stark position i händelse av en cyklisk uppgång, då den kortsiktiga verksamheten har nått botten, heter det samtidigt.

Det minsta affärsområdet - SRP - levererar sunda marginaler trots svag byggkonjunktur, anser Kepler Cheuvreux vidare.

Analyshuset anser att Sandvik-aktiens värdering är mycket övertygande, både i absoluta tal och i förhållande till jämförbara bolag, särskilt givet tillväxtprofilen.

Sandvik-aktien sjönk i fredags 0,8 procent, vilket var en ljusare kursutveckling än för flera andra delårsrapporterande verkstadsföretag i slutet av förra veckan. På måndagsförmiddagen steg aktien 1 procent till 216 kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.