Nyhet
9 Oct, 2024

SENSYS GATSO: UTVÄRDERAR EKONOMISKA KONSEKVENSER USA-LAGSTIFTNING

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensys Gatso, som utvecklar system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, undersöker för närvarande de ekonomiska konsekvenserna av implementering av ny lagstiftning i Iowa, USA.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya lagstiftningen innebär att varje plats där automatisk hastighetsövervakning används i Iowa, måste få ett tillstånd genom Iowa Department of Transportation som en del av ny lagstiftning för automatisk hastighetsövervakning.

"Eftersom resultatet av våra kunders överklaganden kan ha en inverkan på denna analys, kan vi ännu inte utvärdera den potentiella effekten av genomförandet av den nya lagstiftningen", skriver Sensys Gatso.

Enligt bolaget godkändes endast 11 av 140 tillstånd för fasta hastighetssystem i hela delstaten. För Sensys Gatso-kunder godkändes 7 av 75 tillstånd för fasta hastighetssystem av IaDOT. Dessutom godkändes 95 av 148 inlämnade ansökningar om platsansökningar för mobil hastighet.

"Lagstiftningen och tillståndsprocessen gäller inte automatiserade kameror för rödljus i delstaten. Vart och ett av dessa installerade system fortsätter att fungera normalt. Städernas myndigheter undersöker överklagandeprocessen som möjliggör omprövning av alla platser som inte är tillåtna i de oväntade besluten från IaDOT", skriver Sensys Gatso vidare.

Sensys Gatso meddelar vidare att dess ledarteam är i kommunikation med kunderna för att se hur bolaget kan ge assistans för att fylla luckorna i deras trafiksäkerhetsprogram.

"Under tiden kommer Sensys Gatso, inklusive våra lokala konsulter och juridiska rådgivare, att arbeta med våra partners för att söka alternativ som kan återupprätta driften av de hastighetssystem som inte fått tillstånd", heter det.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.