Laddar annons
Nyhet
22 Jul, 2024

SKANSKA: STARK ORDERINGÅNG, UPPSIDERISK FRAMÖVER - ANALYTIKER

Uppdaterad:
22 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter Skanskas rapport ser analytikerkollektivet potential för positiv utveckling framöver i spåren av stark orderingång och ett förbättrat sentiment för kommersiella fastigheter och bostäder.

Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Skanskas rapport för det andra kvartalet var stark resultatmässigt men framför allt var orderingången mycket stark vilket lägger grunden för en fortsatt god utveckling framöver", skriver Ålandsbanken.

Den stora positiva överraskningen i fredagens rapport var enligt banken orderingången på 60,7 miljarder kronor.

"Mot bakgrund av ett stort behov av investeringar i infrastruktur ser vi goda förutsättningar för en fortsatt god orderingång inte minst i USA", skriver banken.

Ålandsbanken ser vidare goda möjligheter till fortsatt god utveckling för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling framöver mot bakgrund av att räntorna troligen kommer ned under de kommande kvartalen.

Kepler Cheuvreux upprepar efter rapporten sin köprekommendation och höjer riktkursen till 235 kronor från 215 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

"Andra kvartalet visade sig vara klart bättre på alla fronter. Marginalen för kärnverksamheten på 3,5 procent var i linje med vår prognos, den kommersiella verksamheten överträffade förväntningarna och bostadsmarknaden drabbades av extra ordinära kostnader. Marknadsutsikterna var oförändrade jämfört med föregående kvartal, men vi ser en risk på uppsidan framöver", skriver Kepler Cheuvreux.

SEB höjde sin riktkurs till 245 kronor från 235 i fredags efter rapporten med upprepad köprekommendation. Banken pekar på att det andra kvartalet var starkt och i takt med att volymerna inom utvecklingssegmenten ökar förbättras utsikterna för rörelseresultatbidrag från kommersiell fastighetsutveckling och bostadsutveckling, vilket enligt banken är nästa trigger för aktien.

"Med 11,3 miljarder kronor i färdigställda fastigheter och förbättrat sentiment anser vi potentialen för att extrahera värde är stor", skrev SEB.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.