Nyhet
9 Oct, 2024

SPANIEN: STORT INVESTERARFÖRTROENDE GER BRA LÄGE - CONTHE

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spanien befinner sig i ett bra läge just nu med starkare tillväxt än andra euroländer och god efterfrågan på statsobligationerna.

Det sade Paula Conthe, chef för det spanska riksgäldskontoret, på onsdagen enligt Bloomberg News.

"Den spanska ekonomin har gått extremt bra och det är något som marknaden nu upptäckt", sade hon, och tillade att alla emissioner under 2024 varit övertecknade.

Det har varit oroliga tider på marknaderna men de spanska riskpremierna har varit stabila och investerarnas efterfrågan är stor.

"Vi har förtroende för att detta ska fortsätta", sade hon.

Den spanska tioåriga statsobligationen har sjunkit 50 punkter sedan toppen i juli, och ligger nu under den franska för första gången sedan 2007.

Spaniens regering höjde nyligen sin BNP-prognos till +2,7 procent i år, vilket kan jämföras med en prognos på 0,7 procent för hela euroområdet. Tysklands ekonomi väntas i bästa fall visa nolltillväxt.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.