Laddar annons
Nyhet
19 Jul, 2024

TRUECALLER: SPÅR ANNONSMARKNAD ÅTMINSTONE STABIL 2 H - VD

Uppdaterad:
19 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Truecaller förväntar sig att den underliggande annonsmarknaden kommer att vara fortsatt stabil under andra halvåret.

Det säger Truecallers vd Alan Mamedi i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt efter att rapporten för det andra kvartalet släppts.

Han påpekar att när man tittar på annonsintäkterna, exklusive IPL (Indiens premier league i cricket), och jämför årets första kvartal mot det andra kvartalet ser det ungefär likadant ut.

"Underliggande har det varit stabilt. Vi förväntar oss att den (annonsmarknaden, reds anm) åtminstone bör ligga som de senaste kvartalen", säger Alan Mamedi.

Han upprepar att Truecallers fokus framöver kommer att ligga på de återkommande intäkterna och att göra de investeringar som krävs.

Under andra kvartalet stack användartillväxten ut på den positiva sidan, enligt Truecaller-vd:n.

"Vår användartillväxt växte med 14 miljoner användare under kvartalet. Det är den starkaste tillväxten sedan åtminstone 2018. Vi ser att de investeringar vi gjort på våra fokusmarknader, som Colombia och Nigeria, har lett till stark tillväxt och i USA har premieintäkterna växt med 65 procent", säger han.

Truecallerledningen har också tidigare varit tydlig med att investeringarna i tillväxt väntas påverka marginalen. Andra kvartalets ebitda-marginal försvagades till 36,1 procent (46,0).

Är det en marginalnivå som ni kan ligga på framöver?

"Svårt att säga. Vi visade i fjol att vi kan ha ännu högre marginaler. I år ligger fokus på tillväxt, sedan om marginalen blir 36 procent eller några procentenheter lägre eller högre än det är inte det viktigaste i det korta perspektivet", säger Alan Mamedi.

Han lyfter också fram att Apple under kvartalet aviserade att det framöver kommer att öppna upp sitt ekosystem för att möjliggöra för tredjepartsleverantörer att kunna erbjuda samtalsidentifiering på Iphone på ett betydligt bättre sätt än tidigare. För Truecaller innebär det att samtalsidentifieringen kommer kunna bli lika bra på Iphone som på Android.

"Vi är glada över att det här äntligen sker, vi har redan börjat pilla lite med deras API:er. Den produktförbättringen kommer vi förhoppningsvis kunna se i slutet av året. Hur det kommer att påverka våra intäkter får vi se i början av nästa år men det öppnar betydande möjlighet för tillväxt i andra marknader än idag och att öka premiumintäkterna ytterligare", säger Alan Mamedi.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.