Nyhet
9 Oct, 2024

TYSKLAND: STÄMNINGSLÄGET I INDUSTRIN FÖRSÄMRAS - VDMA

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stämningen bland de tyska företagen inom maskin- och anläggningsteknik försämras och någon förbättring de kommande sex månaderna är inte i sikte.

Det skriver branschorganisationen VDMA.

Över en tredjedel (37 procent) av företagen inom maskin- och anläggning uppger att deras nuvarande situation är dålig eller mycket dålig, enligt en undersökning VDMA gjort där 938 medlemsföretag deltog.

Drygt en fjärdedel (28 procent) av företagen bedömer fortfarande situationen som god eller mycket bra.

Men utsikterna är inte heller ljusa: runt åtta av tio företag förväntar sig inte att situationen förbättras under de kommande sex månaderna, och runt vart femte företag förväntar sig till och med att den nuvarande situationen förvärras igen.

"Jämfört med förra gången undersökningen gjordes för tre månader sedan har stämningen i företagen återigen försämrats märkbart. Detta är inte förvånande: affärsmiljön fortsätter att präglas av många kriser. Detta är i sig inget nytt, tyvärr", säger VDMA:s chefekonom Ralph Wiechers

"Men det finns en brist på politisk beslutsamhet att göra de rätta justeringarna för att effektivt hantera dessa kriser", fortsätter han.

Tyskland har inte råd med ett politiskt dödläge och de federala och delstatliga regeringarna måste agera omedelbart.

Enligt undersökningen är ytterligare nedgång i produktionen förutsägbar på grund av orderbrist och kriser i nyckelkundssektorer har en direkt inverkan på mekanik och anläggningsteknik.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.