Nyhet
8 Oct, 2024

VIMIAN: SHB SER "LOCKANDE" VÄRDERINGSMULTIPEL EFTER FÖRVÄRV

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbanken uppger att djurhälsobolaget Vimians värderingsmultipel utifrån resultatet för 2029 är "lockande".

Det framgår av en analys på tisdagen.

I ett antagande att förvärvet av IM3 ökar vinsten per aktie med 6 procent för 2027 och 9 procent för 2029 samt att cirka 80 procent av den prestationsbaserade tilläggsköpeskillingen betalas ut bedömer Handelsbanken att Vimians EV/Ebita-multipel för 2029 ligger på 9 gånger.

Handelsbanken är positiva till Vimian då aktien "erbjuder exponering mot strukturell tillväxt inom djurhälsoområdet med en stärkt balansräkning och en vinstkvalitet som bör förbättras. En flytt till börsens huvudlista och en kapitalmarknadsdag är positiva katalysatorer under det första kvartalet 2025", skriver banken i sin analys.

Handelsbanken har en långsiktig rekommendation om outperform med en riktkurs på tre års sikt. Bankens kortsiktiga rekommendation på tre månaders sikt är köp med en riktkurs på 65 kronor.

Vimian var i öppningshandeln på tisdagen upp 0,2 procent till 46:30 kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.