Press
11 Apr, 2024

White Pearl Technology Group AB kontrollerar 87,48 procent av aktierna i Ayima Group AB (publ) efter genomförandet av det offentliga uppköpserbjudandet

Uppdaterad:
11 Apr, 2024

White Pearl Technology Group AB ("White Pearl") offentliggjorde den 20 februari 2024 ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Ayima Group AB (publ) ("Ayima Group") att förvärva samtliga aktier i Ayima Group ("Erbjudandet"). Den 27 mars 2024 offentliggjorde White Pearl beslutet att förlänga acceptfristen i Erbjudandet till den 10 april 2024, för att återstående aktieägare i Ayima Group ska ges möjlighet att acceptera Erbjudandet. White Pearl har idag beslutat att inte förlänga acceptfristen i Erbjudandet ytterligare. Erbjudande har accepterats i sådan utsträckning att White Pearl efter fullgörandet innehar cirka 87,48 procent av aktierna och cirka 87,63 procent av rösterna i Ayima Group.

Erbjudandet lämnas inte, och detta pressmeddelande får inte distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till, och inga anmälningssedlar kommer att accepteras från eller på uppdrag av aktieägare i, USA, Australien, Belarus, Hongkong, Indien, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore, Sydafrika, Schweiz eller i något annat land där lämnande av Erbjudandet, distribution av detta pressmeddelande eller godkännande av accept av Erbjudandet skulle strida mot tillämpliga lagar eller regler eller skulle kräva att ytterligare erbjudandehandlingar upprättas eller att registrering sker eller att någon annan åtgärd företas utöver vad som krävs enligt svensk rätt.

Under den förlängda acceptfristen, som avslutades den 10 april 2024, kl. 15:00, hade ytterligare accepter inkommit avseende 134 999 B-aktier, motsvarande cirka 1,83 procent av det utestående aktiekapitalet och 1,43 procent av rösterna i Ayima Group. Utbetalning av vederlag för aktier som lämnats in i Erbjudandet senast den 10 april 2024 kl. 15:00 beräknas kunna påbörjas omkring den 15 april 2024. White Pearl förklarade Erbjudandet ovillkorat den 27 mars 2024 och har idag beslutat att inte förlänga acceptfristen i Erbjudandet ytterligare. Erbjudandet är därmed avslutat.

Vid utgången av den förlängda acceptfristen, den 10 april 2024, har Erbjudandet sammantaget accepterats av aktieägare representerade totalt 200 000 A-aktier och 6 268 006 B-aktier i Ayima Group, motsvarande cirka 87,48 procent av det totala kapitalet och cirka 87,63 procent av de totala rösterna i Ayima Group.

White Pearl innehar inte några andra finansiella instrument som ger finansiell exponering mot Ayima Groups aktie och har inte förvärvat några andra sådana aktier eller finansiella instrument utanför Erbjudandet.

I enlighet med vad som tidigare har offentliggjorts har White Pearl säkerställt att innehavare av aktierelaterade rättigheter inom incitamentsprogram i Ayima Group, vilka inte ingick i Erbjudandet, givits skälig behandling. White Pearl erbjöd sig, med anledning därav, att förvärva rättigheter i Ayima Group till ett pris om 0,6 B-aktier i White Pearl per rättighet. Samtliga innehavare av sådana rättigheter i Ayima Group accepterade White Pearls erbjudande om att förvärva rättigheterna och utbetalning av vederlag för rättigheterna har skett.

Information om Erbjudandet finns tillgängligt på: https://whitepearltech.com/public-offer/.

Rådgivare

Born Advokater är legal rådgivare till White Pearl, och Aqurat Fondkommission AB är emissionsinstitut i samband med Erbjudandet.

Denna information är sådan information som White Pearl är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2024-04-11 22.30 CEST.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.