12 Feb, 2022

Fortsatta köp av defensiva aktier i veckan. Fokus utdelning.

Fortsatta köp av aktier med fokus på utdelning
 

Det har blivit fortsatta köp under veckan och jag har nu minskat på likvider, som nu ligger på 9%. Kommer att fortsätta köpa nästa vecka. Blir till och med ett uttag till Magic Formula. Köpen har präglats mycket defensivt och fokus ligger nu på utdelningar. Börjar bli mycket med fastigheter då de flesta preferensaktier är just fastigheter. Ska försöka dra i handbromsen där och lägga köpen på exempelvis Axfood, Telia, Tele2, XACT Högutdelning och Essity. Köpen nedan är sorterade på storleksordning.

 

aktier, utdelningar, utdelningshöjningar

 

Portföljutveckling

 

Portföljutvecklingen ligger med några procentenheter högre än det index som jag jämför min portfölj med. OMX Stockholm All-Share Cap. Slagit index 3 av 6 senaste åren  Det är tack vare mina försäljningar som gjordes för nästan exakt 1 månad sen. Där skrev jag om en eventuell kommande börskrasch. Tror fortfarande att vi har en större korrigering i år, men väljer ändå att köpa tillbaks aktier. Däremot med ett mer defensivt och utdelnings fokuserad mindset. Portföljen har en Sharpe kvot på 1,18, men haft mycket bättre än så tidigare år. Standardavvikelsen är 14,2%.
 

 


 


 







 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.