20 Feb, 2022

Så tänker jag om Castellums värdering.

Under veckan presenterade Castellum bokslutskommunikén för 2021 och levererade högsta resultatet någonsin och föreslår höjd utdelning för 24:e året i rad. I år är förslaget från styrelsen en ökning med 7,60 kr/aktie, i och med det är Castellum den bästa utdelningshöjaren över tid av alla bolag på Stockholmsbörsen. Något som också är positivt från rapporten är att vi nu kommer att få utdelning varje kvartal än varje halvår. Det innebär 1,90 kr med avstämningsdagar 4 April, 30 Juni, 30 September och 30 December. För att kunna ta del behöver du då vara ägare i bolaget dessa datum. 5% av min portfölj består av Castellum och nedan är mina köp/sälj transaktioner.

 

utdelningsaktier

 

Castellums värdering


Jag brukar stämma av Castellum, Hufvudstaden och Atrium Ljungberg efter ett ark som jag fyller i varje kvartalsrapport. Förvaltning/Aktie ligger idag på 5,85%, vilket är högre än snittet på senaste 4 kvartal. Det ser bra ut och hindrar inte mig att köpa på mig mer Castellum, men eftersom jag nu börjar ha väldigt mycket av fastighetsaktier tar det lite emot att köpa mer. Det är ur förvaltningsresultatet som fastighetsbolagen ger utdelning till sina aktieägare och utdelningsandelen är det högsta på senaste 11 åren, 61% så jag förväntar mig inte lika hög utdelningstillväxt nästa år. Med andra ord delar Castellum ut mer utav förvaltningsresulatet än vad de brukar göra. Substansrabatten är inte heller så dålig på 10% då den handlas på högsta nivå sedan 2020 Q1. Substansrabatten är från fbindex.


Castellum, utdelning, utdelningsaktier, hög direktavkastning

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.