Veckobrev
30 May, 2022
Veckobrev v.21

Veckobrev v.21

Uppdaterad:
22 Jan, 2023

Välkommen inledningen på helgen. Stockholmsbörsen steg kraftigt mot slutet av veckan med bland annat H&M och Vitrolife i toppen. Inte riktigt i toppen, men inte långt därefter steg Samhällsbyggnadsbolaget i Norden med ca 5,4% (fullbevakat bolag) efter omfattande insiderhandel från Ilija Batljan, VD. Även om vi i veckan fått indikationer på en dämpad inflationstakt i USA är framtidsutsikterna fortsatt svårlästa. I veckans utgåva avstår vi från att kommentera utvecklingen ytterligare utan riktar istället fokus på DS Plattformen, Bonzun och Hoi Publishing.

Ny bolagsbeskrivning på DS Plattformen. DS Plattformen är numera ett nytt fullbevakat bolag på TradeVenue. DS Plattformen som kanske mest utmärks för att vara ett spännande utdelningscase är som tidigare kommenterat ett svenskt investmentbolag. Med fokus på mindre noterade och onoterade bolag hjälper DS Plattformen med kortsiktiga finansieringslösningar eller noteringsprocesser. Tidigare denna månad fick vi se exempel på bolagets finansiella tjänster inom ägarspridning när aktier i Malma Logistik AB delades ut till DS Plattformens aktieägare. Malma Logistik planerar att listas H1-22 med målsättningen att bli framtidens logistikföretag och eventuella spekulanter på aktien får därmed vänta till dess. Aktieutdelningen är DS Plattformens tredje utdelning för året efter Innowearable och INBooks. Som ett riktmärke delade bolaget ut aktier i 6 bolag i fjol.

Följ bevakningen av DS Plattformen här

Analys Bonzun: “Värdering med stor potential”. Bonzun publicerade sin Q1-rapport föregående vecka vilket har uppmärksammats både med en bolagsanalys samt med ett blogginlägg av AktiePappa. Från TradeVenues håll identifierade vi ett brett värderingsintervall sett till marknadens underliggande trender samt den skalbarhet som finns i affärsmodellen. I ett bull-scenario skattar vi en uppgång om 300% på börsvärdet givet en marknadsandel om 10% inom en 4-årsperiod. Då Bonzun i viss bemärkelse redan lyckats med denna resa fast som nonprofit (med den tidigare gravid-appen) kommer det bli spännande att följa vilka tidigare lärdomar IVF-appen kommer kunna dra nytta av.

Läs bolagsanalysen här

Nyemission Hoi Publishing. I övrigt kan ni hålla ögonen öppna för det kommande emissions-prospektet Hoi Publishing vars teckningsperiod inleds den 31 maj till 14 juni. Hoi har en tydligt digital profilering där Hoi-modellen sätter författaren i centrum. Bolagets investeringsmemorandum kommer att publiceras inom dagarna. Vi avser att kommentera och följa bolaget under denna period.

Teckna i Hoi här

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.