Hoi Publishing

Hoi Publishing

HOI B

Översikt

Hoi Publishing är ett modernt bokförlag som genom den unika Hoi-modellen kombinerar det bästa med traditionell förlagsverksamhet och egenutgivning där författarna bland annat är med och finansierar projekten. Bolaget grundades år 2010 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Kalender & Rapporter

23 Feb, 2023Årsrapport 2022
23 May, 2023Bolagsstämma 2022
23 May, 2023Delårsrapport 2023-Q1

Största ägare

Ägare Kapital Röster
Lars Rambe med bolag52.2 % 52.2 %
Dahlgren Communications8.1 % 8.1 %
Henrik Boman6.3 % 6.3 %
Jesper Hörnberg med bolag5.3 % 5.3 %
Leif Brodén4.8 % 4.8 %
Schlyter Services3.2 % 3.2 %
Salcinvest3.1 % 3.1 %
Dividend Sweden1.5 % 1.5 %
BGL Management0.7 % 0.7 %
Håkan Lindgren0.4 % 0.4 %
Lista
Nordic SME
Sektor
Media & Publishing
VD
Lars Rambe
Ordförande
Jesper Hörnberg
Noteringsdatum
8 July, 2022

Om Hoi Publishing

Hoi Publishing AB är Sveriges ledande hybridförlag. Med den unika Hoi-modellen kombinerar bolaget det bästa med traditionell förlagsverksamhet och egenutgivning där författarna bland annat är med och finansierar projekten. Hoi har en bred utgivning av litteratur för alla åldrar och ger årligen ut omkring 200 titlar.

Bolagets vision är att utveckla förlagsbranschen i Norden och på sikt i andra länder på författarvänliga villkor som ger många fler möjlighet att bli författare och att därigenom sprida god litteratur för ett starkt och demokratiskt samhälle.

Varför ska man investera i Hoi Publishing?

  • Framtidens förlagsbransch
  • Unik och skalbar affärsmodell
  • Traditionell marknad i ny tillväxtfas

Hoi Publishings affärsmodell

Hoi-modellen innebär en signifikant riskreducering vid bokutgivningen då en stor andel av intäkterna kommer från författarnas egna investeringar i projekten. Böckerna säljs både direkt via bolagets hemsida och från återförsäljare såsom boklådor, varuhus eller andra digitala återförsäljare. I bakgrunden av bokförsäljningen får bolaget även intäkter från lektörsläsningar

Hoi Publishing avanza

Hoi-modellen är även väldigt attraktiv från ett författarperspektiv då de mot att bära en del av risken blir erbjudna betydligt högre royalties för varje såld bok (i jämförelse med författare som ger ut via traditionella förlag). Samtidigt får författaren bättre förutsättningar och incitament att påverka utgivningen och försäljningsarbetet. Med Hoi-modellen tar bolaget vara på det traditionella bokförlagets institutionella legitimitet och nätverk medan de verkar för en attraktiv gemenskap av författare präglad av långsiktiga relationer.

Marknad för Hoi Publishing

Pandemin har gjort att intresset för att läsa oavsett om det är i tryckt form eller digitalt har växt mycket kraftigt. Hoi Publishing har valt att positionera sig på en del av förlagsmarknaden som både växer snabbt och där de finansiella riskerna inte är lika stora som vid traditionell förlagsverksamhet. Med en omfattande rättighetskatalog, stor produktionskapacitet och ett attraktivt community för författare talar mycket för en god tillväxt. 

Hoi Publishing aktie

Hoi Publishings noterades 8 juli 2022 på Nordic SME Sweden. Med en förbättrad egenfinansiering och ökad kännedom via notering innebar detta betydligt större förutsättningar för Hoi Publishing att ta en större andel av marknaden. Hoi Publishings aktie handlas till kortnamnet $HOI.

Lars Rambe
Lars Rambe
VD för Hoi Publishing

Vi har redan många författare som har investerat i den här verksamheten, både genom att satsa pengar i sina egna utgivningar och i vissa fall även genom att bli aktieägare i förlaget. Nu vill vi skapa möjligheter för ännu fler att satsa på sig själva i samarbete med oss och därmed skala upp verksamheten ytterligare. Vi ska bygga ett starkt nordiskt förlag som har förutsättningar att fortsätta sin tillväxtresa ut i Europa.

Intervju med Hoi Publishings VD Lars Rambe

Hoi Publishing analys

Vid analys av Hoi Publishings förlagsverksamhet är det viktigt att ta bokförsäljningen i norden i beaktning. Den internetbaserade bokhandeln tar en ett allt större andel av marknaden och för bevarad lönsamhet är det viktigt att följa hur Hoi positionerar sig mot branschens jättar. I den första analysen vi publicerade om Hoi Publishing visade vi vad skalbarheten i företagets unika koncept och digitaliseringsarbete hade inneburit för lönsamheten vid en uthållig omsättningstillväxt.

Hoi Publishing strategi

Hoi Publishings strategi bygger på den unika och skalbara Hoi-modellen där författarna är med och bär en del av den ekonomiska risken. Genom att öppna upp för specialiseringar i värdekedjan har Hoi kunnat skala av den traditionella förlagsrollen och i stället komplettera den med ett väletablerat nätverk av samarbetspartner och författare-engagemang. Till följd av detta kan Hoi kan ge ut betydligt större volymer än sina jämnstora konkurrenter till dessutom betydlig lägre fasta kostnader. Samtidigt kan de konkurrera på en betydligt bredare marknad där de traditionella aktörerna måste vara mer selektiva. Detta då Hoi-modellen även tar höjd för mer nischade genre då uppdragsgivarens finansiering begränsar riskerna vid sämre försäljningsutfall för en titel.

Hou Publishing aktie

Hoi Publishing riktkurs

Riktkursen för Hoi Publishing påverkas till stor del beroende av bolagets omsättning då det krävs större volymer för att få genomslag för bolagets skalbarhet. 

Hoi Publishing forum

Hoi Publishing nyheter

De senaste nyheterna och pressreleaserna från Hoi Publishing går att hitta på denna sida. TradeVenue bevakar Hoi Publishing löpande vilket innebär att du som läsare kan ta del av nyheter, rapportkommentarer och intervjuer om Hoi Publishing. 

Hoi Publishing forum

Vill du kommunicera med andra ägare av Hoi Publishing eller med personer som är intresserade av bolaget? I så fall kan du använda vårt kommentarsfält nedan och dela dina tankar, frågor eller kunskap. 

Forum

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.