24 Sep, 2022

Köpt Investor, Castellum och Atrium Ljungberg


 

Fick lönen igår och gjorde några mikroköp i Investor, Castellum och Atrium Ljungberg. Har även börjat betala av på Superlånet hos Avanza som nu höjer räntan från 0% till 1%. Jag har haft lånet väldigt länge och den har legat på ungefär 5% av portföljen som gett mig en hävstång på 1,05. Gratispengar var ändå gratis och nu får man betala för det. Vill inte ha belåning i portföljen. Som det känns idag kommer det inte bli större köp eller månadspar utan mer återinvestera utdelningar och spara undan till amortering av mitt lån som går ut 2025. 
 

Å andra sidan är det just nu man ska investera så mycket som möjligt, men jag låter tiden och den känslan avgöra om jag investerar mer eller inte. Har ändå inga likvider så valmöjligheten finns inte. Har pengar i ett fast sparkonto som går ut 2023-02-09, som egentligen är avsett för amortering men kan tänka mig att öka i aktier. Får se hur det blir.
 

Portföljen sjunker i alla fall inte lika mycket som index och ligger nu 11 procentenheter före trots att stor andel ligger i fastighetsaktier.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.