Press
5 Mar, 2024
Attana order

Attana: Ledande hälsoinstitut i USA har beställt en uppgradering av befintligt instrument till ett värde av $150k

Uppdaterad:
5 Mar, 2024

Bolagets strategi att stärka sin position och etablera starka relationer med fem referenskunder i USA har nu resulterat i ett av landets ledande hälsoinstitut beställt en uppgradering av deras Attana Cell™ 200 till Attana Cell™ 250. Ordern påverkar resultat att i Q1 och kassaflödet i Q2.

Syftet med uppgraderingen är att effektivisera pågående forskningsprojekt. Huvudsyftet för kunden är att förbättra den palliativa vården för cancerpatienter genom att T-celler doneras från friska individer till patienterna. Både interaktioner mellan humana och animala T-celler med cancerceller och cancervävnad studeras med Bolagets teknik. Det snabbar på transfereringen från djurförsök till kliniska studierna. I förlängningen kan det användas för individanpassad donering och på så sätt öka antalet möjliga donatorer för en given patient. Se mer detaljerad beskrivning här. (https://news.cision.com/se/attana/r/framgangsrika-experiment-syftande-till-palliativ-cancervard-hos-en-av-attanas-kunder-i-usa,c3801168)

Det är glädjande att vår amerikanska strategi ger resultat både finansiellt och vetenskapligt. Ordern är ett ytterligare bevis på att vår teknologi genererar unik och värdefull biologisk data. Vi ser framemot att fortsätta samarbeta med kunden och stärka vår position på den amerikanska marknaden, säger Marcus Söderberg, VD Attana.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.