Marknadskommentar
14 Oct, 2024

BÖRSEN: SMÅ RÖRELSER MED KINNEVIK OCH SINCH I TOPP, OMXS30 OFÖR

Uppdaterad:
14 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde i det närmaste oförändrat på måndagen, under en vecka då rapportsäsongen tar vid.

Vid cirka klockan 9.10 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 i det närmaste oförändrat vid nivån 2.589. Aktier för knappt 1 miljard kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen som helhet.

Bland de mest omsatta aktierna inom OMXS30 stärktes Kinnevik och Sinch med drygt 1 procent vardera medan Evolution backade med nästan 2 procent.

Tele2 sjönk 3 procent eller 3:65 kronor. Teleoperatörens aktie handlas under måndagen exklusive utdelning om 3:45 kronor.

Munters tappade 6 procent. Carnegie har sänkt rekommendationen för aktien till sälj från behåll.

Kontraktstillverkaren Note släppte under måndagsmorgonen sin rapport för det tredje kvartalet. Bolaget som under september kom med en vinstvarning redovisade en justerad rörelsemarginal på 8,3 procent. Utfallet var därmed över ett preliminärt intervall om 7,5-8,0 procent. Omsättningen om 809 miljoner kronor i kvartalet var däremot i linje med tidigare angivna preliminära siffror. Enligt vd Johannes Lind-Widestam fortsätter efterfrågan att påverkas både av den svagare konjunkturen och lageranpassningar i kundledet. Aktien avancerade 5 procent.

Forskningsbolaget Saniona har fått en milstolpesbetalning om 0,5 miljoner euro motsvarande cirka 5,7 miljoner kronor från Boehringer Ingelheim från den pågående forskningssamarbetet inom jonkanaler. Aktien sågs upp 3 procent.

Kepler Cheuvreux har uppgraderat sin rekommendation för omsorgsbolaget Humana till köp från behåll. Riktkursen höjs till 43 kronor från 36 kronor. Aktien steg knappt 4 procent till 35:70 kronor.

DNB Markets återupptar bevakning av Logistea med en köprekommendation och en riktkurs på 20 kronor. Aktien stärktes 2 procent.

Pareto Sercurities inleder bevakning av Corem Property med en köprekommendation och en riktkurs på 10:40 kronor. Aktien sågs upp nästan 3 procent.

Handelsbanken Capital Markets har inlett bevakning av industribolaget Engcon med en rekommendation om outperform och en riktkurs på 157 kronor. Aktien var upp med över 2 procent.

Dagens industri har utfärdat en köprekommendation för medicinteknikbolaget Surgical Science. Tidningen, ser efter en tung period på börsen ett fint ingångsläge för den som vågar lyfta blicken. Aktien avancerade 5 procent.


Graf: OMXS30 måndagen den 14 oktober

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.