Nyhet
14 Oct, 2024

IGAMING: SEKTORN PRESSAS PÅ UPPGIFTER OM BRITTISK SKATTEHÖJNING

Uppdaterad:
14 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Igaming-sektorn var under press i måndagens tidiga handel efter mediauppgifter om att Labour överväger en skattehöjning för den brittiska bettingsektorn.

I Stockholm var omkring klockan 10.30 Evolution ned 1,5 procent och Betsson backade 2,7 procent. På Londonbörsen var sektorkollegorna Flutter och Entain ned 7,6 procent respektive närmare 14 procent.

Enligt The Guardian överväger Labour en skattehöjning med mellan 900 miljoner pund och upp till 3 miljarder pund för bettingsektorn. Tidningens källor, som är insatta i diskussionerna, påpekar samtidigt att inget beslut har fattats än kring något förslag.

Carnegie skriver i en kommentar att en brittisk skattehöjning skulle kunna ha en direkt effekt på de brittiska bettingbolagen och en indirekt effekt på Evolution och andra leverantörer, om en eventuell skattehöjning skulle påverka efterfrågan från slutkunderna.

Investmentbanken uppskattar att Storbritannien utgör omkring 4-5 procent av Evolutions intäkter. I ett scenario där priser/efterfrågan sjunker med 10 procent i Storbritannien skulle det därmed påverka med mindre än 0,5 procent på Evolutions intäkter, enligt Carnegie.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.