Nyhet
8 Oct, 2024

FED: VÄL POSITIONERAD FÖR MJUKLANDNING I EKONOMIN - WILLIAMS

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fed-chefen i New York, John Williams, sade att centralbanken är "väl positionerad" för att lyckas med en mjuklandning i den amerikanska ekonomin och stödjer en långsammare takt av räntesänkningar efter september månads sänkning med 50 punkter.

Det rapporterar Financial Times.

Med hänvisning till en stark arbetsmarknadsrapport för september sade Williams att "den nuvarande penningpolitiken är verkligen väl positionerad för att förhoppningsvis upprätthålla den ekonomiska styrkan och återföra inflationen till 2 procent". Han noterade att arbetsmarknadsdata har förändrat förväntningarna och minskat spekulationerna om ytterligare en sänkning med 50 punkter i november.

Vidare betonade Fed-chefen att Feds beslut bör baseras på data och att han inte vill att ekonomin försvagas. "Jag vill behålla den styrka som vi ser i ekonomin och på arbetsmarknaden".

Han förutspår att det personliga konsumtionsprisindexet kommer att närma sig 2-procentmålet nästa år, men förblir försiktig med hänvisning till potentiella risker, särskilt från nuvarande geopolitiska spänningarna i Mellanöstern.

"Det är definitivt på min lista över risker i den globala ekonomin och inflationen på kort sikt", sade han om de senaste prisökningarna i olja.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.