Laddar annons
Nyhet
16 Oct, 2024

KINA: VILL SE MER SAMARBETE MED USA - XI

Uppdaterad:
16 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett framgångsrikt partnerskap mellan Kina och USA innebär en möjlighet för båda länderna att bidra till varandras utveckling snarare än att vara ett hinder.

Det sade Kinas president Xi Jinping på onsdagen, rapporterar statliga CCTV enligt Reuters.

"Kina är villigt att vara en partner och vän med USA. Detta kommer att gynna inte bara de två länderna, utan också världen", sade han

Xi betonade att relationen mellan Kina och USA är en av de mest betydelsefulla i världen, men de har länge haft motsättningar om nationell säkerhet, handelstvister och Kinas agerande i Sydkinesiska havet.

"Kina har alltid hanterat relationen med USA enligt principerna om ömsesidig respekt, fredlig samexistens och win-win-samarbete och har alltid sett USA och Kinas framgångar som en möjlighet för varandra", sade Xi.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.