Laddar annons
Nyhet
16 Oct, 2024

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 16 OKTOBER

Uppdaterad:
16 Oct, 2024

HANDELSHINDER OROAR. Riksbankschefen Erik Thedéen följer USA-valet med oro och varnar för att både Kamala Harris och Donald Trump talat om nya handelshinder. (DI)


BORDE SATSAT MER. Huvudproblemet med Northvolt är inte att det var en alltför riskfylld satsning utan tvärtom – den var inte risktagande nog, enligt ekonomen Stefan Fölster. (SvD)


MYCKET KVAR. Vänstersidan framhåller att regeringens politik inte klarar att nå alla klimatmål, men inte heller deras politik räcker. Mycket återstår att göra enligt klimatminister Romina Pourmokhtari. (DN)


ÄNDRADE VANOR. Det tuffa ekonomiska läget har fått storstadsborna att ändra sina resvanor. En ny studie från konsultföretaget WSP visar att bilen är den stora förloraren när kostnaderna skjuter i höjden. (DN)


I BOTTEN. Sveriges pensionssystem är sämst i Norden men tillhör fortfarande topp tio i världen, enligt en färsk rapport. (DI)


LEVERANTÖRER RASAR MOT STORA ENSOS AGERANDE. Skogsbolaget förhalade medvetet sina betalningar för att försköna sitt kassaflöde. Dessutom uppmanades personalen att ljuga. Upprördheten bland leverantörerna är stor. (DI)


AI VIKTIGT FÖR ERICSSON. Däremot kan bolaget inte utveckla egna AI-system i Europa på grund av de omfattande regleringarna. Bolaget får lägga det i Nordamerika, Indien eller någon annan stans, säger vd Börje Ekholm till SvD. (SvD)


GOOGLE KÖPER KÄRNKRAFT FÖR AI. Sökmotorbolaget har tecknat avtal för att få el från små modulära reaktorer (SMR) till den fortsatta elslukande utvecklingen av artificiell intelligens. (SvD)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.