Nyhet
24 Apr, 2024

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 24 APRIL

Uppdaterad:
24 Apr, 2024

BRA INFLATIONSUTFALL. Inflationsutvecklingen är bättre än Riksbanken hade räknat med, men geopolitiken och växelkursen sämre, säger vice riksbankschef Martin Flodén inför sitt sista räntemöte efter elva år i direktionen. (DI)


BRA SKATTEFÖRSLAG. Svenskt Näringsliv har tidigare kommit med hård kritik men välkomnar nu regeringens nya skattepaket. (DI)


MER TILLVÄXT. Vi behöver en tillväxtagenda kring fyra europeiska framtidsfrågor för att göra EU till en tillväxtmotor, enligt Moderaterna. (DI)


EU-SPIONAGE. En medhjälpare till den tyska ytterhögerns toppkandidat i EU-valet har gripits, utpekad som kinesisk spion. (SvD)


MYT OM VÅRDEN. Det är en myt att vårdens resurser har ökat lavinartat, liksom att den inte är tillräckligt effektiv. Dessvärre mäts produktiviteten i sektorn utan att hänsyn tas till kvalitet, skriver Annika Wallenskog och Johan Kaarme på SKR. (DN)


MÄKLARKRITIK. Bostadsplattformen Hemnet möts av kritik från mäklarhåll efter bolagets rapport under tisdagen. Kritiken riktas mot Hemnets höga prissättning. (SvD)


STÄNGER BUTIKER. Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned sin verksamhet i Sverige. Detta i spåren av att det brittiska moderbolaget försatts i rekonstruktion. Som mest har kedjan haft ett 60-tal butiker i Sverige. (SvD).


OROLIG VD. Saabs vd Micael Johansson är "superorolig" då långsiktiga beställningar och regellättnader har lyst med sin frånvaro angående EU:s stöd till Ukraina. (DI)


LEDAMOTSATTACK. Röstningsrådgivaren ISS säger nej till val av flera styrelseledamöter med koppling till ägare av röststarka aktier i bolag som Investor och Atlas Copco. Svenskt Näringsliv är kritiskt och oroat. (DI)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.