Laddar annons
Nyhet
16 Jul, 2024

PM NYHETER I KORTHET TISDAG 16 JULI

Uppdaterad:
16 Jul, 2024

KRONAN. Den svenska kronan är den mest undervärderade valutan i världen, enligt en ny rapport från IMF. SEB-ekonomen Robert Bergqvist, som ser ett köpläge, säger att kronan är i obalans med ekonomiska fundamenta. (DI)


UNGERN. EU-kommissionen ställer in resor till ordförandelandet Ungern för att markera mot att Ungerns premiärminister Victor Orban rest till Ryssland och Kina. Flera länder, däribland Sverige, kommer inte att skicka ministrar till informella möten i Ungern. (Ekot)


SKJUTNING. Sedan mordförsöket på Donald Trump har allt fler detaljer om attentatet kommit fram. Vittnen larmade till polisen om en skytt på taket minuter innan de åtta skotten föll. Skytten, en man i tjugoårsåldern, ska ha varit registrerad Republiken, men han ska också ha donerat pengar till ett projekt som stöttade Demokraterna. (SvD)


PENNINGTVÄTT. Nordeas vd Frank Vang-Jensen gick i försvar mot det danska penningtvättsåtalet och sade "Det handlar inte om penningtvätt, utan om att vi på den tiden inte hade rätt processer och rutiner på plats. Vi har i princip accepterat att så var fallet och har sagt många gånger att vi förväntade oss böter". (SvD)


POLITIK. Donald Trump har under måndagskvällen valt att utse senator JD Vance från Ohio som sin vicepresidentkandidat. (DN)


LÅGPRISTREND. De traditionella kedjorna halkar efter när lågprishandeln sätter nya försäljningsrekord. För Rusta växer kundklubben så det knarkar och nu siktar bolaget på att expandera även i Stockholms innerstad. (DI)


TRUMP. En domare i Florida har avvisat ett åtal mot expresidenten Donald Trump om hur han hanterade hemligstämplade dokument. Orsaken är att sättet som den särskilde åklagaren Jack Smith utsågs på var felaktigt. (SvD)


MILJARDFÖRLUST. Transportteknikbolaget Einride tripplar omsättningen, men visar en förlust på 1,3 miljarder kronor. För att få ordning på siffrorna måste bolaget leverera bättre på kundkontakten – vars samlade värde uppgår till 55 miljarder kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.