Nyhet
3 Oct, 2024

PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 3 OKTOBER

Uppdaterad:
3 Oct, 2024

BÖRSYRA. Vinstvarningsregn, nattsvarta makrosiffror och krig. Inget verkar stoppa börsen som i stället noterat nya rekordnivåer – trots alla kompakta orosmoln. Och experterna spår att börsrallyt ska fortsätta.

"Det är så enkelt som att man faktiskt gör ett ärligt försök att lyfta blicken", säger Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell. (DI)


FÖRVÄRVSYRA. Atlas Copco presenterade på onsdagen ett helt knippe nya förvärv. Med ett 30-tal förvärv under året går familjen Wallenbergs börsbjässe mot sitt förvärvsintensivaste år hittills.

"Det här är på något sätt kärnan i Atlas Copco", säger Handelsbankens analytiker Gustaf Schwerin. (DI)


MÖRKA MOLN. "Marknaden har varit godartad fram tills nu, men framöver finns det många tecken som pekar på att det kan bli ändring på det", säger Nicolai Tangen, vd för norska oljefonden, i en exklusiv intervju med Di:s nyhetstjänst Pensioner & Förmåner. (DI)


BRISTANDE RESULTAT. Regeringens utlovade offensiv mot den kriminella ekonomin hotas av myndigheternas bristande resultat, visar Di:s granskning. Skatteverket lägger ner mindre tid på att jaga ekobrottslingar. Finanspolisen upprättar allt färre brottsanmälningar. Och trots stora förstärkningar lyckas EBM inte vässa sin effektivitet. (DI)


MILJONKRAV. Boliden kräver 675 miljoner kronor av det vindkraftsbolag som i förtid sa upp ett avtal om elleveranser till gruvkoncernen. Det framgår av den rekonstruktionsplan som bolaget bakom den krisdrabbade vindkraftsparken Aldermyrberget lämnat in till Stockholms tingsrätt. (DI)


DATACENTER. Uppförandet av nya datacenter har blivit en lukrativ affär för Skanska som bara i år har säkrat sådana kontrakt värda 20 miljarder kronor. (DI)


LOCKET PÅ. Finansinspektionens generaldirektör Daniel Barr vill inte svara på frågor om att myndigheten inlett ett sanktionsärende avseende Pensionsmyndighetens investeringar i Heimstaden Bostad. (DI)


TREND. Från nattsvarta siffror till oväntat positiva – bostadsbyggandet i Stockholm ökade med 37 procent under första halvåret, enligt Mitt i. (DN)


SLOPAD AVGIFT. Centerpartiet riktar in sig på att sänka anställningskostnaderna för företag i sin skuggbudget. "Arbetslinjen har regeringen helt övergivit", säger partiledaren Muharrem Demirok.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.