Nyhet
9 Oct, 2024

SSAB: DNB SER FOSSILFRI SATSNING SOM "SUND", SÄNKER TILL BEHÅLL

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets bedömer att SSAB:s satsning på ett fossilfritt stålverk i Luleå, för närmare 50 miljarder kronor, kommer att bli "värdeskapande på lång sikt". Men på kort sikt ser det tuffare ut för SSAB med tanke på osäkerhet kring stålpriser och grovplåtsmarknaden i USA.

Det framgår av en analys där DNB sänkt sin rekommendation för SSAB till behåll från köp samt justerat ned riktkursen till 55 från 85 kronor per aktier, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

På grund av försämrade utsikter på kort sikt har analyshuset sänkt sina estimat för ebitda-resultat för helåret 2024 med cirka 10 procent och med 5 procent för 2025, med ytterligare nedåtrisk för resultatet under de kommande kvartalen.

Enligt DNB:s prognoser för 2024-2025 handlas SSAB till en P/E-värdering kring 9 respektive 6 gånger.

"Enligt vår uppfattning förklaras den låga multipelvärderingen av marknadens skepsis mot SSAB:s ambitiösa och strategiska transformationsinvesteringar. Vi tror dock att dess djärva strategiska drag är sunda och bör vara värdeskapande på lång sikt", skriver DNB.

Omkring klockan 9.40 på onsdagen var SSAB-aktien ned 1,5 procent till 50 kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.