Nyhet
11 Oct, 2024

TROAX: POTENTIAL INOM MARGINALER OCH FÖRVÄRV, KÖP - CARNEGIE

Uppdaterad:
11 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Troax, som säljer områdesskydd för inomhusanvändning, har potential att förbättra sina marginaler och har finansiellt utrymme för att genomföra förvärv som kan stärkas företagets tillväxt och värdering.

Det skriver Carnegie i den analys där investmentbanken höjer sin rekommendation för Troax från behåll till köp med en marginellt nedjusterad riktkurs vid 232 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på fredagen.

"Även om de flesta av Troax anläggningar har nått höga effektivitetsnivåer belyste vårt besök till Chicago-anläggningen ineffektivitet såsom lägre grad av automation. Att omlokalisera denna anläggning och förbättra automationen skulle kunna möjliggöra ökad lönsamhet, och vi tror att företaget kan komma att inleda ett sådant projekt under de kommande åren", skriver Carnegie.

Troax-aktien var på fredagsförmiddagen upp 2 procent till 211 kronor. Börsvärdet på bolaget är 13 miljarder kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.