9 Aug, 2022

Återköp av aktier

Kindred tog ett beslut på sin extra bolagsstämma den 10 juni att styrelsen fick möjlighet att ta beslut om återköp av egna aktier. Sedan tidigare äger bolaget redan runt 10 miljoner av de totalt 230 miljoner aktierna. Och 1 augusti meddelade man att man nu skulle sätta igång med dessa återköp.

Kindred brukar publicera senaste veckans återköp här, men på den sidan är det fortarande helt dött. Så jag tänkte komma med ett tips som kanske inte alla känner till och det är att man löpande kan se återköp för olika bolag på denna sida. Där ser vi att under förra veckan som var den första för denna omgång med återköp så köpte Kindred tillbaka 30 000 till 40 000 aktier varje dag. Så det kommer väl upp inom kort på deras egen hemsida för återköp också.

Jämför vi med samma period förra året så började man återköpen vid ungefär samma tid och då köpte man 50 000 aktier varje dag och landade hela perioden med att återköpa totalt 4,6 miljoner aktier (på betydligt högre kurs än dagens). Så ska man bara gissa kanske det kan landa på 2-3 miljoner aktier som återköps nu fram till årsskiftet, det vill säga ungefär 1% av totala antalet aktier. Då köpte man dessutom tillbaks 3 miljoner aktier i början av året.

Jag har ju tidigare skrivit att jag tycker återköp ibland överdrivs när det blir ett enstaka år och 1-2% av aktierna återköps. Men när det blir 3-4% om året och återkommande flera år i rad gör det verkligen skillnad över tid.

Det var ett tag sedan jag själv köpte fler aktier i Kindred. Tycker det har varit för svängigt och svårtolkat och är nöjd med det antal jag har. Inom några år borde de kunna komma tillbaka till 15 kr vinst per aktie tycker jag och ser då inte varför aktien ska kosta under 225 kr. Men jag börjar tro att det kommer ta rätt många år innan de är stabila på 15 kr i vinst per aktie. Men onlinespelandet växer och det blir färre och färre aktier som ska vara med och dela på framtida vinst, så en vacker dag är vi nog där.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.