18 Apr, 2024

Köpt lite aktier igen

Uppdaterad:
23 Apr, 2024

Ni som gillar att läsa om aktieköp och återinvesterade utdelningar har haft en lite sämre vår än normalt här på bloggen. Då jag är inne i ett långsiktigt projekt att öka andelen globala indexfonder ytterligare har det varit en ganska ointressant utdelningssäsong där nästan alla pengar har gått in i Avanza Global. Men när dagens utdelning från Industrivärden kom så köpte jag faktiskt ett gäng Investor, närmare bestämt 50 stycken A-aktier. Det gör att antalet aktier nu uppgår till 9 050 jämfört med det långsiktiga målet 10 000 Investor-aktier.

12,5% rabatt i Investor är inte fantastiskt sett ur ett längre perspektiv, men ungefär vad man kunnat räkna med i snitt de senaste åren. Och lite mer än vad det varit det senaste halvåret. Så länge portföljbolagen går bra och rabatten är rimlig så känns det som att Investor ska fortsätta vara basen i aktiedelen av portföljen.

Om ett par dagar skall strax över 20 000 kr betalas i skatt på kapitalförsäkringen så resten av utdelningen från Industrivärden får sparas till det. När skatten är dragen jämnar jag ut med fondköp för de småslantar som är kvar då.

När vi ändå är inne på aktiespåret kan jag väl nämna att jag inte har några planer på stora omläggningar i portföljen. Jag följer de flesta bolagen lite halvhjärtat, ser fram mot utdelningarna som sakta men säkert slussas över och låter mig vikta upp globalt index. Jag tycker det varit fina rapporter från “mina” bolag se senaste dagarna med Volvo, Nordea och Tele2. 

Nästa lite större affär blir när pengarna från Kindred ska omplaceras. Kanske blir det då i lite svenska aktier då så jag inte slussar allt för mycket pengar från svenska börsen och den svaga kronan in i globala fonder och dollar. Jag tycker fortfarande kursen i Kindred är väl låg jämfört med erbjudandet, så det lutar väl åt att jag får vänta till november på pengarna. Så det finns tid att fundera både kring bolag, börs och valuta tills dess.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.