Nyhet
11 Oct, 2024

SAAB: SEB UPPREPAR BEHÅLL EFTER USA-UTREDNINGEN AV GRIPEN-AFFÄR

Uppdaterad:
11 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tuffare jämförelsesiffror för Saab framöver och den nyligen introducerade osäkerheten sedan USA:s justitiedepartement begärt information om den brasilianska regeringens köp av 36 stridsflygplan av typ Gripen E/F får SEB att upprepa sin behåll-rekommendation på Saab, trots att den senaste tidens kursnedgång relativt andra försvarsföretag gör aktien tilltalande på lång sikt.

Det framgår av den analys där SEB sänker sin riktkurs för Saab från 270 till 237 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på fredagsmorgonen.

Saab-aktien sjönk på torsdagen 6 procent till 211:95 kronor efter besked om att bolaget har tagit emot ett föreläggande från USA:s justitiedepartement (DOJ) som begär information om Brasiliens köp av Gripen-flygplan, en affär som signerades 2014.

SEB framhåller att Saabs starka orderingång har turboladdat bolagets resa mot 15 procents genomsnittlig årlig organisk försäljningsökning till år 2027. Banken har dock samtidigt sänkt sina estimat för vinsten per aktie avseende åren 2025-26 med 2-3 procent.

Myndigheter i både Brasilien och Sverige har tidigare utrett delar av den brasilianska upphandlingen av stridsflyg. Dessa utredningar avslutades utan att påvisa något felaktigt agerande av Saab, betonade försvarsbolaget i sitt pressmeddelande.

"På grund av sekretess har Saab inte möjlighet att kommunicera ytterligare avseende detta", hette det vidare.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.