Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varför slutar jag med månadsuppföljningar?

Min blogg var ursprungligen en dagbok över vår resa mot frihet och egentligen kan man undra hur det kom sig att 8000 unika läsare i månaden läste mina navelskådande reflektioner kring hur jag sparat 500 kr på maten eller hittat ett sätt att köra lite mindre bil. Över tid har dock den här bloggen utvecklats till en plats för att diskutera frihet ur ett mer allmängiltigt perspektiv där ekonomi är en viktig pusselbit men inte allt. 

Under en period har jag därför funderat på hur jag ska kunna kombinera transparens kring vår egen ekonomi med ett mer allmängiltigt anslag. För många är ekonomi något som är svårt att prata om och jag vill bryta det tabut och därför vill jag vara öppen. Samtidigt är de enskilda månaderna i ett liv så olika och oberäknerliga att det kortsiktigt inte ger någonting. Av den anledningen tänker jag nu försöka mig på att transparent visa vårt utfall årsvis. Dock eftersom det senaste året innehållit en flytt och jobb för fru fri så börjar jag med att helt enkelt ge ett snittutfall för de första 6 månaderna 2017. Jag har valt att ta bort den direkta bränslekostnaden för fruns jobbpendling ur detta för att få en budget som motvarar det vi räknar med som fria. Jag har också utgått ifrån att juni kommer in på budget för att få ett 6 månaders snitt men det kommer inte vara långt ifrån sanningen. 

Vad tycker ni, kan det här vara en bra väg att gå framåt och vara fullt transparent men samtidigt inte så detaljerad? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Stenkryparen (ej registrerad)

Hej lyssnade  på din medverkan i pod avsnittet  "Prata pengar" (avsnitt75).

Mycket trevligt, du är en fantastisk ambassadör för vår alternativa livsstil.

Nu fortsätter vi att njuta av det fria livet.

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1454
64
0
Fantastiska Far...

Hej Stenkryparn,

Tackar för det berömet, det är väldigt lätt att vara självkritisk men jag är glad att budskapet får lite utrymme i "etern". 

KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Tycker att du gör ett riktigt bra jobb och kan hålla med om att man är lite besviken kring att många har svårt att prata om ekonomi. Det blir negativt kanske mest för barnen i familjen. Många skruvar på sig direkt man nämner ordet pengar, vilket i och för sig är föreståeligt.

 

Anonymous's picture
Sparräven (ej registrerad)

Jag läser sällan uppföljningen för det är inte så intressant mer än veta ungefär vad ni som familj klarar er på. Mer intressant att skärskåda en utgiftspost över tid eller att dyka ner i en kategori där ni använder någon bra strategi/filosofi för att hålla kostnaderna låga.

Anonymous's picture
Erik (ej registrerad)

Hej, 

hur ser du på presenter, hur mkt lägger ni på det? Presenter till barnen, barnens kompisar, gåbortpresent, presenter till brorsbarn mm. Har man en normalstor släkt så blir det en del presenter. Skulle vara intressant att höra hur du tänker kring detta.

Anonymous's picture
Mona (ej registrerad)

Låter underbart allt. Det som kom för mig när jag läste en artikel i HJ var: pensionen. Hur gör ni med den delen?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar