Redaktionen
2 Jan, 2024
utdelningscontrollern

Lär känna Utdelningscontrollern

Uppdaterad:
2 Jan, 2024

Hur skulle du beskriva ditt investerande med 3 ord?

Nyfiket, lagom och långsiktigt.  

Vad är enligt din mening ett måste i aktieportföljen och har du något "hidden gem" i din aktieportfölj som man borde ta sig en närmare titt på?

Investor, ett måste i en aktieportfölj. Vill inte nämna ett specifikt bolag men det går att hitta ”hidden gems” om man kollar bland BDC:s. Business Development Companies som hjälper andra företag med finansiering. Här finns mycket skit men också några guldkorn om man letar ordentligt.

Vad var din första och senaste investering? Varför investerade du i dessa bolag samt hur utvecklade sig den första investeringen?

Min första investering tror jag, om jag minns rätt, var ABB. Senaste är Hershey. 
ABB har ju gått som tåget sen dess, dock sålde jag den ganska tidigt. Men dom har nu hittat tillbaka i portföljen. ABB ser jag som ett spel på digitalisering/automatiserings-trenden som bara kommer fortsätta de kommande 10-15 åren. Hershey har blivit straffade på sistone (råvarupriser har skjutit i höjden) men jag tror att de, som de visat tidigare, kan visa sin pricing power och fortsätta ticka på framöver.

Hur ser din kunskapsinhämtning ut och hur sållar du i massan för att hitta en god placering?

En salig blandning, uppslagen till nya bolag kommer nästan alltid från twitter. Tycker jag att något är tillräckligt intressant så åker bolaget in på en shortlist och sen börjar det roliga. Börjar nästan alltid med att läsa bolagens rapporter och årsredovisningar, försöker förstå mig på branschen, framtidsvisionen osv. Sen letar jag ju främst bolag som kontinuerligt höjer sin utdelning, så payout-ratio och historik är viktiga parametrar.

Vad har varit din bästa och/eller mest underskattade investering? (aktie men även något bredare som kanske hjälpt till i vardagen, e.g., glasögon, monitor, cykel, utbildning)

Böcker – älskar att läsa.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.