12 Mar, 2024

Tisdagstankar

Uppdaterad:
12 Mar, 2024

Idag tänkte jag babbla om ett problem som i och med min utdelningsstrategi kan vändas och vridas på många gånger innan man finner rätt (?) svar. 

Jag har ett bolag som köptes in till portföljen i somras, i två omgångar. Detta bolag, som inte kommer nämnas vid namn, har sedan inköp gått upp snart 100%. Jättekul givetvis även om det till 99% handlar om flyt och 1% om min egen förmåga. Men nu till frågan jag ställer mig själv; Är det dags att sälja här? 

  • Bolaget har inte blivit dyrt, jämfört med sin värdering senaste år. 
  • Inget speciellt har hänt, förutom att bolaget tuffar på.

I och med min utdelningsstrategi där jag fokuserar på bolag som kontinuerligt kan höja sin utdelning har jag blivit väldigt anti att göra förändringar (läs sälj) i portföljen. Jag vill egentligen inte sälja för att ett bolag gått från undervärderat till normalt värderat. Kanske har jag redan här ett svar på vad jag bör göra, låta den vara helt enkelt. Det ska tilläggas att jag inte räknar på bolag på samma sätt som andra kanske gör med excelsnurror om framtiden osv. Min “räkning” är enbart en check att nuvarande värdering inte är helt bonkers mot bolagets historiska värdering. Min styrka (om det finns någon) som investerare är inte att gissa procentsatser gällande framtida tillväxt, så jag satsar istället på att se till att köpa bra bolag för en rimlig peng och så kan jag fokusera all gissningskraft på om bolaget finns kvar om 5 år eller inte. 

Hur gör ni utdelningsinvesterare när ett portföljbolag springer iväg på kort tid? 

/ UC

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.