Nyhet
3 Jun, 2024

GIGASUN: TECKNAT AVTAL VÄRT 108 MLN KR ÖVER 20 ÅR

Uppdaterad:
3 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gigasuns meddelar att ett dotterbolag i Kina har tecknat en order med ett bolag verksamt inom fordonsindustrin till ett värde om 5,4 miljoner kronor årligen under 20 år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern gäller installation av en solenergianläggning på cirka 11 megawatt och beräknas ge årliga intäkter från elförsäljning på cirka 5,4 miljoner kronor, "eller cirka 108 miljoner kronor under avtalets 20-åriga löptid".

Investeringen i anläggningen, som kommer att ägas av Gigasuns helägda dotterbolag i Kina, uppgår till cirka 49 miljoner kronor och byggstart planeras till fjärde kvartalet 2024.

"Detta projekt som hittills tillhör ett av våra större, kommer att finansieras till cirka 80 procent med lån från vår kinesiska partner JiangSu Leasing", skriver vd Max Metelius i pressmeddelandet.

Han uppger vidare att bolagets strategiska översyn "fortskrider på ett bra sätt" och Gigasun ser gott intresse hos potentiella investerare, främst i Kina med omnejd, men även i mellanöstern.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.