Nyhet
18 Dec, 2023

HEALTHCARE DIREKT: DATA FRÅN MENDUS OCH SPAGOS FAS-2A-STUDIE

Uppdaterad:
18 Dec, 2023

https://www.youtube.com/watch?v=xAqwf63WYu8image

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare bjuder i måndagens avsnitt på uppdaterad överlevnadsdata från Mendus samt fas 2a-resultat från Spago Nanomedical. Vi har även fått en rapport från Sectra och besked om en särläkemedelsklassificering från Abliva med mera.

Specialistläkemedelsbolaget meddelade under måndagen för en vecka sedan om ett patentbesked för njurläkemedlet Tarpeyo i USA. Pareto Securities bedömer att det nya patentet som ligger för godkännande är "positiva nyheter" för Calliditas.

Forskningsbolaget Mendus presenterade under måndagskvällen för en vecka sedan uppdaterad överlevnadsdata från studien Advance II i fas 2 där vaccinkandidaten vididencel utvärderas vid behandling av blodcancerformen akut myeloisk leukemi. Den återfallsfria medianöverlevnaden låg på 30,4 månader för patienter med mätbar restsjukdom.

Vitrolife höll kapitalmarknadsdag på tisdagen. I samband med det passade fertilitetsbolaget på att uppdatera sina finansiella mål. Målet för ebitda-marginalen höjs till över 33 procent från tidigare nivå om över 30 procent. En fråga som däremot inte berördes under kapitalmarknadsdagen var goodwill. Dagens Industri pekar ut Vitrolife som ett av börsens bolag som borde göra nedskrivningar av goodwill.

I veckan, på onsdag den 20 december närmare bestämt, kommer läkemedelsbolaget Bioarctic via sin partner Eisai att lansera Leqembi i Japan vid behandling av Alzheimers sjukdom.

Qlife har kommit med besked om en kapitalanskaffning om 50 miljoner kronor.

Forskningsbolaget Abliva har beviljats särläkemedelsklassificering av EU-kommissionen för läkemedelskandidaten NV354 vid behandling av den sällsynta sjukdomen Leighs syndrom.

Spago Nanomedical uppnådde sitt primära mål i fas 2a med kontrastmedelskandidaten pegfosimer manganese. Studien utvärderade i patienter med endometrios.

Medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra steg 8 procent efter sin rapport för bolagets andra brutna kvartal som avslutades i oktober 2023.

Den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer presenterade i veckan sin prognos för 2024. Justerat resultat per aktie spås för 2024 uppgå till mellan 2:05 och 2:25 dollar. Analytikernas konsensus enligt S&P Global Market Intelligence låg på 3:17 dollar per aktie.

Astra Zeneca har ingått avtal om ett köp av den amerikanska vaccinutvecklaren Icosavax i en affär värd cirka 0,8 miljarder dollar.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.