Observit

Observit

OBSE

Översikt

Observit är ett mjukvaruföretag som specialiserar sig på att utveckla kameraövervakningslösningar för offentlig transport. För närvarande är över 40 000 kameror anslutna till företagets plattform. Bolaget har en stark ställning i Norden och har som mål att expandera till fler marknader.

Observit aktie

Kalender & Rapporter

18 Jul, 2024Delårsrapport 2024-Q2
24 Oct, 2024Delårsrapport 2024-Q3

Största ägare

Ägare Kapital Röster
SpectrumOne AB16.7 % 16.7 %
Crafoord Capital Partners AB9.7 % 9.7 %
Vildmarksstugor i Norrland AB9.4 % 9.4 %
Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension7.4 % 7.4 %
Gavin Urtel4.8 % 4.8 %
AB Hellms2.7 % 2.7 %
Hosni Teque-Omeirat2.5 % 2.5 %
Fredric Forsman privat och bolag0.8 % 0.8 %
Örjan Berglund0.8 % 0.8 %
Hanna Barsum0.6 % 0.6 %
Lista
First North Stockholm
Sektor
SaaS-leverantör
VD
Björn Callenfors
Ordförande
John Fredric Forsman
Noteringsdatum
21 June, 2023

Insiderhandel Observit

0 - 0 av 0

Bolagsrapport Observit

Observit bloggbevakning

Om Observit

Observit är ett IT-bolag som specialiserat sig på utvecklingen av ett hanteringssystem för trygghetskameranätverk, med inriktning på transportsektorn. Bolaget erbjuder en komplett och användarvänlig lösning som ger användaren total kontroll över hela processen, från installation och övervakning av kamerorna till insamling av bildmaterial. Genom att använda Observits mjukvara omvandlas kamerorna till "edge-datorer", vilket inte bara utvidgar deras användningsområden utan även möjliggör kostnadsbesparingar och dataanalys. Genom att använda Observits mjukvara kan kamerorna omvandlas till "edge-datorer", vilket breddar användningsområdena och möjliggör kostnadsbesparingar och dataanalys. Observits molntjänst övervakas centralt och ger enkel åtkomst till aktuell status för alla enheter, inklusive snabb tillgång till inspelningar och realtidsströmning.

Observit

Kärnan i Observits värdeerbjudande ligger i deras videobaserade teknologi. För närvarande används deras tjänster främst inom videoövervakning inom kollektivtrafiken, som erbjuds som en SaaS-lösning för en uppkopplad bussflotta. Tjänsten inkluderar olika funktioner såsom personräkning, behandling av fordonsdata, förarbeteende, miljövänlig spårning och positionering, samt andra tilläggsfunktioner för att tillgängliggöra informationen för beslutsfattare och andra intressenter. Bolaget ser stora möjligheter att implementera artificiell intelligens i sina tjänster och bedriver redan intern utveckling av AI-teknik.

Observit aktie

Observits framtida strategi innefattar att utöka sin närvaro från huvudsakligen Norden och Storbritannien till övriga europeiska marknader. Detta är tänkt att ske genom att etablera regionala partnerskap i olika länder. Det är värt att notera att Observits videoteknik inte är begränsad av geografiska gränser. Utöver en ökad global närvaro planerar bolaget även att stärka sin närvaro inom kommersiella transporter, särskilt inom godstransportsegmentet med lastbilar.

VD-intervju inför noteringen

Observit aktie

Den 21 juni 2023 noterades Observits aktie på First North Growth Market under kortnamnet "OBSE". Genom att noteras på First North tar Observit ett naturligt steg i sin utveckling och uppnår en viktig kvalitetsstämpel gentemot sina kunder, affärspartners och potentiella anställda. Noterings bedöms underlätta bolagets förmåga att attrahera och behålla kunder samtidigt som det stärker företagets varumärke. Den skapar även en ökad likviditet och gör det enklare för bolaget att få in mer kapital vid behov. 

Björn Callenfors
Björn Callenfors
VD, Observit

Våra prioriteringar är att fortsätta att växa organiskt och möjligen också via förvärv, effektivisera verksamheten och utveckla nya tekniska lösningar. För detta ändamål ser vi att tillgången till kapitalmarknaden kommer att spela en betydande roll för att möjliggöra verkställandet av vår strategi.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Nyheter Observit

Håll dig uppdaterad kring Observit genom TradeVenue. Vi kommer nämligen att publicera de senaste nyheterna samt pressmeddelanderna om bolaget. Vi kommer dessutom erbjuda analytiska kommentarer, exklusiva VD-intervjuer samt andra unika artiklar. 

Vanliga frågor om Observit

Vilken lista är Observits aktie noterad på?
När börsnoterades Observit?
Var kan man läsa mer om Observit?

Observit forum

Önskar du att diskutera Observit med andra delägare eller personer som är intresserade av företaget? Om så är fallet, kan du utnyttja vårt kommentarsfält nedan för att dela dina tankar, ställa frågor eller dela med dig av din kunskap.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.