Nyhet
3 Jun, 2024

DUEARITY: GENOMFÖR FÖRETRÄDESEMISSION OCH UPPDATERAR MÅL (OMS)

Uppdaterad:
3 Jun, 2024

(Omsändning: skickades första gången på fredagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Duearity har beslutat att genomföra en företrädesemission av aktier och teckningsoptioner om 32 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En unit består av 20 aktier, 20 teckningsoptioner av serie TO 2 och 20 teckningsoptioner av serie TO 3.

Teckningskursen per unit uppgår till 1:20 kronor, motsvarande 0:06 SEK per aktie.

Företrädesemissionen omfattas till 18,6 procent av tecknings- och garantiåtaganden.

Emissionen genomförs för att finansiera fortsatt kommersialisering av Tinearity G1 i EU, Storbritannien, USA och Oceanien samt den löpande verksamheten.

Duearity har genomfört ett antal likviditets- och kostnadsbesparande åtgärder och bolagets uppdaterade målsättningar är att sälja 3.500 Tinearity G1 och uppnå break-even 2025, samt att sälja 8.000 enheter 2026.

Styrelsen har under fredagen vidare beslutat att uppta ett brygglån från Fenja Capital och personer ur bolagets styrelse och ledning om cirka 400.000 kronor för att tillgodose bolagets likviditetsbehov fram till dess att företrädesemissionen har genomförts.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.