Laddar annons
Nyhet
15 Oct, 2024

ADVERTY: AVSER GÖRA FÖRETRÄDESEMISSION 43 MLN KR

Uppdaterad:
15 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Adverty, som erbjuder en plattform för in-game-annonsering, avser att genomföra en företrädesemission om cirka 43 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från en befintlig aktieägare motsvarande cirka 3 procent av företrädesemissionen. Därutöver har bolaget ingått avtal om emissionsgarantier om totalt cirka 72 procent av företrädesemissionen.

Adverty avser att använda emissionslikviden till att finansiera etableringen av In-Play 2.0, samt att stärka bolagets kapitalstruktur och rörelsekapital.

Teckningskursen i företrädesemissionen är avsedd att sättas med en rabatt till TERP (teoretisk aktiekurs efter avskiljandet av teckningsrätter) om cirka 30 procent, men lägst 0:20 kronor per aktie.

Företrädesemissionen, inklusive fullständiga villkor, förväntas beslutas av styrelsen omkring den 15 november 2024.

För att säkerställa bolagets likviditetsbehov fram till dess att den planerade företrädesemissionen är genomförd har bolaget ingått avtal med externa långivare om ett brygglån om totalt 6 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.