Nyhet
2 Jun, 2023

ARCTIC BLUE BEVERAGES: SÄLJER DOTTERBOLAG FÖR 0,3 MLN EUR

Uppdaterad:
2 Jun, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dryckesbolaget Arctic Blue Beverages säljer det finska dotterbolaget Valamo Beverages som en den av den strategiska översynen för att effektivisera verksamheten. Försäljningen sker till en grupp finska investerare till ett pris om 300.000 euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Investerargruppen kommer betala kontant och Arctic Blue Beverages förväntar sig inte att försäljningen har någon större påverkan på bolagets rörelseresultat i framtiden. Försäljningen förbättrar dock bolagets kassaposition, påpekar bolaget.

Försäljningen medför samtidigt en engångsnedskrivning på 80.000 euro, vilket belastar resultaträkningen i det andra kvartalet 2023 samt balansräkningen.

Arctic Blue Beverages har tidigare aviserat om att bolaget är i en process om att sälja Valamo Beverages på grund av att dotterbolaget inte ses passa in i de strategiska internationella expansionsplanerna.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.