Nyhet
20 Sep, 2024

BANK: AMORTERINGSKRAV PÅ BOLÅN KAN SÄNKAS ENLIGT HASSLER - SVD

Uppdaterad:
20 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amorteringskraven på bolån kan komma att sänkas och även andra regler på området kan komma att lättas upp.

Det säger John Hassler, professor i makroekonomi vid Stockholms universitet och medlem av en kommitté som om en dryg månad ska lämna sitt förslag till regeringen, enligt Svenska Dagbladet.

Kommittén har sedan våren 2023 haft uppdraget att analysera hur bland annat bolånetaket och amorteringskravet fungerar i Sverige.

"När amorteringskraven infördes hade vi räntor kring noll eller en procent, och då såg vi risker, fula scenarier. Men jag tror inte amorteringskraven behövs på samma sätt nu som då", sade John Hassler i samband med fastighetsmässan Business Arena enligt SvD.

John Hassler sade vidare att han i början av november kommer "med ett förslag om lättnader", då han anser att dagens regler minskar efterfrågan på bostäder. Han sade också att det inte finns några beräkningar som visar att samhällsnyttan motsvarar de kostnader som uppstår.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.