Laddar annons
Nyhet
1 Oct, 2024

BÖRS: PARETO TAR IN FYRA NYA AKTIER I OKTOBERPORTFÖLJ

Uppdaterad:
1 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto gör fyra förändringar i sin portfölj för oktober, och tar in Eastnine, Mips, Platzer och Telia som ersätter Bioinvent, Lyko, Mildef och Fortnox.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Med åtta aktier som gått bättre än index i september byter vi ut några av dem för att ge rum för andra 'high conviction'-val då vi går in i rapportsäsongen", skriver Pareto.

Pareto räknar med att Eastnine levererar ytterligare ett bra kvartal i kombination med utsikter för potentiella värdeadderande förvärv i Polen.

Platzer är en annan aktie som Pareto gillar i fastighetssektorn. Platzer har bland annat lätta jämförelsetal i tredje kvartalet, påpekar Pareto.

Även Mips har gynnsamma jämförelsetal under tredje kvartalet, ett kvartal som Pareto tror definieras av stark tillväxt och väsentlig marginalförbättring.

Telias uppdaterade prognos vid kapitalmarknadsdagen nyligen var positiv och Pareto räknar med en stabil rapport.

I september var Paretos portfölj upp 3,95 procent jämfört med Paretos benchmark OMXSGI som var upp 1,31 procent. Hittills i år är Paretos portfölj upp 41,7 procent, 26,3 procentenheter över OMXSGI:s utveckling.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.