Nyhet
14 Aug, 2023

ELOS MEDTECH: GER VILLKOR I FÖRETRÄDESEMISSION FÖR KLINGEL-KÖP

nyemissioner
företrädesemission
Uppdaterad:
14 Aug, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Elos Medtech har beslutat att genomföra en företrädesemission av B-aktier om upp till cirka 4.337 miljoner kronor, för att finansiera förvärvet av Klingel Holding.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i företrädesemissionen är 215 kronor per ny B-aktie. Varje aktie i bolaget, oavsett serie A eller B, berättigar till en teckningsrätt, varvid två teckningsrätter berättigar till teckning av fem nya B-aktier. Vidare, erbjuds investerare möjlighet att teckna nya aktier av serie B utan teckningsrätter.

Som meddelades när Klingel-förvärvet aviserades, är företrädesemissionen fullt garanterad genom ett tecknings- och garantiåtagande från Elos Medtechs huvudägare TA Associates, genom EM Intressenter.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.