Företrädesemission i Medfield Diagnostics
Företrädesemission i Medfield Diagnostics
Medtechbolaget Medfield är nära kommersiellt genombrott men behöver nu stärka upp och förbereda organisationen inför kommersialiseringsfasen. Bolaget kommer med innovation i tiden och utvecklar de diagnostiseringsverktyg som är nödvändiga för att snabbt identifiera stroke- och huvudskador i tidiga skeden. Teckningserbjudandet är säkerställd till ca 80% och givet att emissionen blir fulltecknad kommer detta adderar en nettolikvid om 18,1 mSEK till den nuvarande kassan om 6,6 mSEK.
→ Ta del av teckningserbjudandet här
Huvudprodukt
Bolagets huvudprodukt är den portable MD100 Strokefinder som är utvecklad för att användas av sjukvårdspersonal i närhet till skadeplatsen såsom i ambulanser eller vårdenheter vid exempelvis event eller flygplatser. Strokefinder har kommit en lång väg i sina kliniska studier och räknar med att kunna få CE-certifiering och inleda försäljningen redan Q3 2022. Med hjälp av AI och mikrovågor möjliggörs en undersökning av hela hjärnan inom några minuter vilket inte bara säkrar patienthälsan men även innebär signifikant tidsbesparingar inom vården.
Sammanfattning av företrädesemissionen:
✓ Varje (1) unit består av fem (5) nyemitterade samt en (1) teckningsoption av serie TO 2
✓ Teckningskurs: 21 SEK per unit (4,20 SEK per aktie)
✓ Företrädesemission: 21,3 mSEK
✓ Vid fullt utnyttjande av av samtliga teckningsoptioner: + 10,2 mSEK
✓ Teckningsperiod: 9 juni - 23 juni 2022
✓ Teckningsförbindelser och emissionsgarantier: säkerställd till ca 80%
Kort om bolaget
Medfield Diagnostics AB (“Medfield) är ett svenskt medtechbolag som med hjälp av artificiell intelligence (AI) och mikrovågsteknik utvecklar produkter för att diagnostisera stroke och huvudskador. Stroke drabbar årligen ca 25 000 svenskar och i samband med insjuknandet är varje minut livsavgörande. Att omgående kunna förse vårdpersonal med beslutsunderlag och skicka patienten till rätt vårdinstans är en fråga om liv och död. Medfields innovation används för att effektivisera triageringen (prioriteringsprocessen vid akutmottagningar) och därmed säkerställa snabb och korrekt patientbehandling.