Nyhet
17 May, 2024

IPO: GREENMERC KURS I NOTERINGSERBJUDANDE 11:30 KR

Uppdaterad:
17 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fintech-bolaget Greenmerc, som tillhandahåller en mjukvaruplattform för både digitala tillgångar och traditionella fintech-tjänster, har fastställt priset i sitt erbjudande inför noteringen på NGM till 11:30 kronor per aktie.

Det motsvarar ett totalt marknadsvärde på Greenmerc om cirka 160 miljoner kronor före erbjudandet, skriver bolaget i ett pressmeddelande med information inför listningen på NGM.

Erbjudandet omfattar högst 1.725.650 nyemitterade B-aktier.

För att täcka eventuell övertilldelning i samband med Erbjudandet har bolaget åtagit sig att emittera ytterligare högst 258.800 nya aktier, motsvarande högst cirka 15 procent av det antal aktier som omfattas av erbjudandet.

Det sammanlagda värdet av erbjudandet, exklusive övertilldelningsoptionen, uppgår till cirka 19,5 miljoner kronor. Inklusive övertilldelningsoptionen uppgår erbjudandet till cirka 22,4 miljoner kronor.

Investerare har åtagit sig att förvärva aktier i samband med erbjudandet motsvarande ett totalt värde om cirka 10,5 miljoner kronor. De som ingått teckningsåtagandena är bland andra Sutjagin Capital, Wilhelm Risberg, Aggregate Media Fund XI, Fredrik Djavidi, Niclas Corneliusson och Rundgren Properties samt av bolagets vd Arvid Börje Ramberg och styrelseledamöterna Ari Liukko och Steffan Sondermark.

Beräknad första handelsdag på NGM Nordic SME är den 13 juni, vilket bolaget rapporterat tidigare på fredagen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.