Nyhet
29 Jun, 2023

MEDFIELD: BESLUTAR FÖRETRÄDESEMISSION, UPPTAR KREDITFACILITET

Uppdaterad:
29 Jun, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Medfield Diagnostics har beslutat att genomföra en företrädesemission om cirka 32,5 miljoner kronor samt uppta kreditfacilitet om 5 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen består av högst cirka 46 miljoner nya aktier och högst 23 miljoner teckningsoptioner. Teckningskursen har fastställts till 1:40 kronor per unit vilket motsvarar en teckningskurs om 0:70 kronor per aktie, då varje unit består av två aktier och en teckningsoption.

Därtill omfattas företrädesemissionen till 57 procent av teckningsförbindelser och emissionsgarantier. Vid full teckning tillförs bolaget 32,5 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Vidare skriver Medfield att det vid full teckning och fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner inom ramen för emitterade units kan komma att tillföras ett ytterligare kapitaltillskott om högst cirka 34,8 miljoner kronor, baserat på en högsta teckningskurs om 1:50 kronor.

Vid full teckning i företrädesemissionen och fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner uppstår en utspädningseffekt om högst 63,2 procent.

Bolaget har dessutom tagit upp en kreditfacilitet om 5 miljoner kronor för att säkra finansieringsbehovet fram till dess att företrädesemissionen är genomförd.

"Vi är glada att kunna offentliggöra denna kapitalanskaffning, som gör det möjligt för oss att fortsätta med vår expansion och kommersialisering", skriver vd:n Stefan Blomsterberg.

Slutligen har styrelsen i bolaget beslutat att tidigarelägga datumet för offentliggörandet av delårsrapporten för andra kvartalet, från den 25 augusti till den 14 juli.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.