Nyhet
1 Nov, 2023

NYFOSA: SÄLJER SJU FASTIGHETER FÖR 299 MLN KR

Uppdaterad:
1 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Nyfosa har i två transaktioner avyttrat sju fastigheter belägna i Falköping, Filipstad, Lidköping och Malmö. Försäljningspriset för fastigheterna uppgår totalt till 299 miljoner kronor och överstiger det bokförda värdet med 20 miljoner kronor, inkluderat avdrag för latent skatt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Därutöver påverkas resultatet av skatteeffekter kopplade till tidigare redovisad uppskjuten skatt, vilket innebär att den totala beräknade positiva resultateffekten uppgår till 30 miljoner kronor och kommer att redovisas i fjärde kvartalet 2023", uppger Nyfosa.

Fastigheternas årliga hyresvärde beräknas uppgå till 27 miljoner kronor, varav 4 procent är vakant. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 3,5 år.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.