Nyhet
26 Apr, 2023

ROTTNEROS: HÖG PRISNIVÅ MASSA BIDROG TILL RESULTAT 1 KV ENL VD

Uppdaterad:
26 Apr, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Massapriserna var fortfarande på en historiskt hög nivå och utgjorde en viktig faktor bakom det stabila resultatet för det första kvartalet.

Det skriver vd Lennart Eberleh i rapporten.

Dock är priserna sjunkande, flaggar han för.

Exklusive slipmassa ökade produktionen 4 procent under det första kvartalet, driven av en tydlig ökning inom sulfatmassa medan leveranserna var i stort sett stabila. Produktionen följde planen, med undantag för vissa mindre produktionsbegränsningar i Rottneros Bruk, till följd av de höga elpriserna i januari.

"Under kvartalet fortsatte de i ett historiskt perspektiv alltjämt höga massapriserna och en stark USD gynna våra marginaler", framhåller Rottneros-chefen.

Under perioden märktes tecken på en minskad kostnadsinflation, uppger vd:n. Toppen på kemikaliepriserna ser ut att ha passerats. Vissa av dem har planat ut och andra har börjat sjunka.

Såväl omsättningen som resultatet för Rottneros, för det första kvartalet, var starkare än för motsvarande period i fjol.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.