Laddar annons
Nyhet
2 Sep, 2024

VINDKRAFT: VATTENFALL PAUSAR UTVECKLING AV KRIEGERS FLAK

Uppdaterad:
2 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det statliga energibolaget Vattenfall pausar utvecklingen av havsvindkraftsprojektet vid grundet Kriegers Flak, framgår av ett pressmeddelande.

Orsaken bakom att Vattenfall pausar vad som beskrivs som Sveriges mest mogna havsbaserade vindkraftsprojekt, är att det saknas investeringsförutsättningar, skriver energibolaget.

"Vattenfall har därför beslutat pausa den fortsatta utvecklingen av projektet. Vindkraftsparken var planerad att tas i drift under 2028, vilket i och med detta beslut inte längre är möjligt", skriver Vattenfall i pressmeddelandet.

Vindkraftsparken är belägen cirka tre mil söder om Trelleborg och beräknas kunna producera 2,7 terawattimmar (twh) fossilfri el om året.

"Skulle investeringsförutsättningarna förändras, och Vattenfalls tillstånd att bygga vindkraftsparken fortfarande gäller, kan arbetet komma att återupptas", skriver Vattenfall.

Bolaget har tidigare kommunicerat att det är en av grundförutsättningarna för investering att det finns en rimlig anslutningspunkt till ett utbyggt stamnät till havs.

Regeringen gav i maj 2022 byggtillstånd för parken, som sammanlagt ska omfatta 35–50 vindkraftverk.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.