Rapportkommentar
17 Sep, 2024
wptg q2 2024

White Pearl - Rapportkommentar H1 2024

Uppdaterad:
19 Sep, 2024

Fortsatt god tillväxt och lönsamhet

Trots det osäkra ekonomiska läget lyckades koncernen öka omsättningen organiskt med 20% till 139 (117) MSEK och nå ett EBIT-resultat om 19,8 (17,1) MSEK. Tillväxten grundar sig i en fortsatt hög efterfrågan på bolagets produkter och tjänster, där samtliga affärsområden bidrog. Exklusive Ayima (se nedan) var omsättningen i linje med våra förväntningar medan resultat var högre än vad vi hade förväntat oss. 

white pearl technology group andra halvåret 2024

Tecknat stort kontrakt och bra orderläge

Under årets halvår tecknade gruppen ett stort kontrakt med en sydafrikansk statlig myndighet om 118 MSEK. Avtalet sträcker sig över två år (med påverkan redan i Q2 2024) och inkluderar både IT-support samt implementeringstjänster. Vidare, fortsätter WPTG att via förvärv bredda verksamheten. Under första halvåret tecknades avsiktsförklaring om köp av majoriteten i OneBrain – som utvecklar programvara för arbetsprocesser. Även om OneBrain är ett förhållandevis litet bolag bedömer vi att att andra bolag inom gruppen kan dra fördel av att kunna marknadsföra deras programvara.

Rekordlåg värdering

För helåret förväntar sig företagsledningen hela 25% tillväxt, vilket innebär en prognos om en accelererande omsättningsökning under H2. Vår prognos bygger av försiktighetsskäl på en något lägre omsättningsökning (+21%) som är marginellt lägre än koncernens egen. Med utgångspunkt från EBIT-marginalen under första halvåret skulle det resultera i en vinst, som skulle innebära att aktien handlas i ett P/E-tal om enbart 3x för innevarande år. Misstron mot koncernen från aktiemarknaden fortsätter således att vara betydande. Vi bedömer att denna misstro successivt kommer försvinna när gruppen förmår fortsätta redovisa tillväxt och resultat enligt ovan. För 2025 och 2026 prognostiserar vi en tillväxt om 17% respektive 14% per år samt att förutsättningar finns för en ännu högre marginalnivå. Baserat på våra nya prognoser ger en DCF-värdering ett börsvärde om 250 MSEK eller 9,4 SEK per aktie, vilket ska ställas i relation till den nuvarande aktiekursen om 3,5 SEK. 

Disclaimer

Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenue AB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. Åsikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vad som framgår av Rule 15a – 16, Securities Exchange Act of 1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument.

Detta är en uppdragsanalys där det analyserade bolaget ingått ett avtal med TradeVenue avseende analys.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.