Analyser Attana
Blogginlägg om Attana
Analys Attana
TradeVenue bevakar Attana vilket innebär att vi uppmärksammar bolagets nyheter och sprider information i våra kanaler. En del av vår bevakning inkluderar även att vi skriver analyser om Attana.
Attana AB är ett bioteknikbolag som genom att tillhandahålla snabba kvalitetssäkrade forskningsresultat effektiviserar de långa och kostsamma processer som är förknippade med läkemedelsutveckling. Attana har med sina patenterade cellbaserade biosensorer specialiserat sig mot att analysera hur mänskliga celler reagerar på läkemedelskandidater innan den kliniska forskningsprocessen inleds. Från att tidigt identifiera önskade och oönskade effekter från läkemedelsmolekyler kan Attana hjälpa bolag att prioritera vilka läkemedelskandidater som är lovande att investera i. Bolaget grundades 2002 och är strukturerat i två affärssegment, life science och diagnostics.
Attana life science (läkemedelsutveckling)
Affärsmodellen för life science är att dels erbjuda analysinstrument för en engångsintäkt med uppföljande fakturering för förbrukningsvaror och service, dels arbeta inom uppdragsforskning över olika projektlängder.
Attana diagnostics (diagnostik)
Inom detta segment avser bolaget att utveckla standardiserade och avancerade instrument för att mäta hur väl antikroppar neutraliserar ett virus. Det vill säga, ett analysverktyg för att mäta hur bra ett immunförsvar är. Attana bedöms i dagsläget vara ensamma om att besitta den nödvändiga kompetensen för färdigutveckla produkten till marknaden. Det standardiserade mätinstrumentet är avsett för konsumentmarknaden och väntas kunna bli en framtida konkurrensfördel.
Teknik Attana
Bolagets konkurrensfördelar ligger i de patenterade och egenutvecklade biosensorer som utvecklats för att identifiera biologiska förhållanden. Attanas tredje generations biosensor kan användas brett för att registrera, identifiera och optimera biologiska interaktioner och effekter som uppstår när kroppen bearbetar läkemedelsmolekyler. Sensorerna är lämpliga både i ett prekliniskt skede samt vid tester på djur och människor (FAS 1 och framåt).