1 Oct, 2019

Även jag ska teckna Akelius, 1200st!

För inte så länge sedan börsintroducerades EQT och nu är det dags för mig att även teckna Akelius D aktier och sista dagen för att teckna det är imorgon klockan 17:00. Minsta antal att teckna är 300 aktier, men jag har anmält mig för 1200 st på 2 olika konton. Svårt att tro att jag skulle kunna få så många, men man kan alltid hoppas. Tanken är att sälja av hälften direkt och behålla hälften om jag skulle fått så många, så det är en chansning på att det kommer stiga direkt första handelsdagen. Många bloggare och personer inom "Finanstwitter" äger redan Akelius Preferensaktier och flera av dem kommer att teckna Akelius D. 

"Akelius är ett svenskt bostadsfastighetsbolag. Verksamheten startade 1994 och sedan dess har bolaget vuxit till att omfatta 47 436 lägenheter till ett totalt fastighetsvärde om ca 12,2 miljarder Euro. Bolaget äger fastigheter i Berlin, Hamburg, München, Stockholm, Malmö, USA, Kanada, Paris, London och Köpenhamn. Sedan starten 1994 har Akelius återinvesterat vinstmedel i verksamheten och på så sätt erhållit en snabb tillväxt. För att fortsätta ha en snabb tillväxttakt letar bolaget normalt efter kompletterande förvärv i storstäder med stark tillväxt och låg risk." - Avanza 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.