Nyhet
19 Jul, 2023

AZELIO: ANSÖKER OM KONKURS (OMS)

Uppdaterad:
19 Jul, 2023

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Energibolaget Azelio har beslutat att ansöka om konkurs, framgår av ett pressmeddelande.

Orsaken till beslutet är att bolaget inte lyckats säkra tillräcklig finansiering.

Utan tillräcklig finansiering har inte Azelio lyckats upprätthålla verksamheten för att göra det möjligt att slutföra diskussionerna kring, och sedermera kunna ingå avtal med, den strategiska partnern som aviserades den 2 maj 2023, heter det.

I början av maj meddelade Azelio en ny organisationsstruktur, kostnadsbesparingar på 100 miljoner kronor i årstakt och planer på en företrädesemission på 80 miljoner kronor.

I en tvåstegsstrategi skulle därefter företrädesemissionen genomföras med ett mål om en avsiktsförklaring med den strategiska partnern under sommaren som ett mellanled, ett steg som därefter togs bort av Azelio och partnern. Sedan dess har bolaget sett över sina finansieringsalternativ, men att diskussioner har skett med diverse intressenter samtidigt som målet om en slutlig överenskommelse under hösten alltid legat fast.

Konkursansökan kommer att lämnas in vid Göteborgs tingsrätt.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.